Svátek plážového fotbalu se blíží

Prestižní mezinárodní turnaj, špičkové týmy a dechberoucí podívaná! To vše bude k vidění ve španělském Salou mezi 9. – 12. květnem v kvalifikaci o postup na podzimní Beach Games v San Diegu.

Měsíce příprav zúročí plážoví fotbalisté a plážové fotbalistky už tento týden. Reprezentační výběry mužů i žen se do místa konání turnaje vydají už v úterý, aby měly dostatek času na to, se aklimatizovat a seznámit se s tamním prostředím.

Úvodní trénink čeká na oba naše výběry hned po příjezdu mezi 17:15 a 18:45 hodinou. Jako první se na písku představí ženy, po nich nastoupí také mužská reprezentace. Druhý trénink mají ženy naplánovaný na středu mezi 9:45 a 10:30 hodinami. Na muže čeká poslední trénink od 10:30 do 11:15 hodin.

Do turnaje vstoupí jako první mužská reprezentace 9. května ve čtvrtém zápase prvního hracího dne na hřišti č. 1, kde se náš výběr utká od 11:00 hodin o postup do druhého kola s Běloruskem! Těžký a zkušený soupeř tak bude první překážkou českého týmu na cestě do San Diega.

Zápasy reprezentačního výběru žen se odehrají skupinově. Na holky čekají soupeřky z Anglie, Ruska, Švýcarska a Španělska. Prvním soupeřem jim bude v úvodní hrací den na hřišti č. 2 od 9:45 hodin tým Anglie a poté ještě také na hřišti č. 2 od 17:15 hodin Rusko. Následující den se na hřišti č. 1 utkají od 9:45 hodin se Švýcarkami a další den na ně čeká na hřišti č. 1 zápas od 17:15 hodin se Španělkami.

Formát turnaje je následující. Muži budou bojovat o čtyři, případně pět (5. tým s nejlepším hodnocením se utká se třetím nejlepším týmem CONMEBOLu o poslední místo) postupových příček do San Diega. Ženy se poperou o dvě postupové příčky, když na závěrečný turnaj postoupí oba finalisté.

Držte našim týmům palce! O průběhu turnaje, výsledcích a dění ze zákulisí budeme průběžně informovat fanoušky skrze naše webové stránky www.beachsoccer.cz a sociální sítě https://www.facebook.com/beachsoccerczech. Tento týden bude skutečně plážový, tak fanděte a podporujte naše týmy!