Superliga: První výhra pro Přerov, Boček do čela střelců

beach soccer

Po dvou odložených kolech opět pokračovala v pondělí pražská liga. I když se nejdříve zdálo, že opět počasí přát nebude, podařil se odehrát kompletní program 5. kola. V něm se na úvod střetly týmy BS Bohemians 1905 a BS Braník. Klokani navázali na svá dvě předchozí vítězství a Braník  porazili 8:1. Lépe do utkání vstoupila Bohemka a po brankách Bočka a Vladyky se ujala vedení 2:0. Braník dokázal kontrovat, když se poprvé v lize prosadil David Průša, ale Martin Říha ještě před koncem první části opět zvyšoval na dvougólový rozdíl ve prospěch zelenobílých. V dalším průběhu zápasu už jen klokani zvyšovali své vedení až na konečných 8:1. Hattrickem se na výhře podílel Martin Boček, který se tímto počinem dostal do čela tabulky střelců před svého oddílového kolegu Davida Filingera, který v sestavě klokanů chyběl.
Zápas BFC Malá Strana – BS Ladronka Praha byl soubojem týmů, které v úvodních kolech neztratily ani jeden bod. Úspěšnou sérii nakonec prodloužila Ladronka, která se radovala z výhry 6:1. Průběh zápasu byl podobný tomu předcházejícímu, i zde si Ladronka vypracovala náskok 2:0, na který reagovala Malá Strana korekcí na 1:2 gólem Kasla. Od poloviny zápasu však na hřišti kraloval Jakub Tošovský, který třemi góly výrazně přispěl k zisku třech bodů na účet Ladronky.
Poslední zápas mezi Přerovem nad Labem a Cindou přinesl největší drama. Vedení v zápase se přelévalo na obě strany, ale nakonec byl úspěšnější Přerov. Ten se ujal v 7. minutě vedení 2:0, ale tandem Maroš Klimpl – Lukáš Kučera dokázal otočit stav zápasu na 3:2. V posledních dvou minutách druhé třetiny ale dokázali hráči Přerova opět vývoj utkání zvrátit a dostali se do vedení 4:3, na což navázali gólem Tomáše Karla i na začátku poslední části a utrhli se do dvougólového trháku. Cinda Teamu se sice podařilo ještě snížit, podruhé se v zápase prosadil Lukáš Kučera, ale vyrovnat se jim již nepodařilo. Z prvních bodů se tak po výhře 5:4 raduje Přerov nad Labem.

Výsledky 5. kola (10. červen):

BS Bohemians 1905 – BS Braník 8:1 (3:1, 1:0, 4:0)
branky
: Boček 3, Kubice 2, Vladyka, Stejskal, Říha – Průša
rozhodčí: Kamil Orálek – Alena Radová
BS Bohemians 1905: Petr Víšek – Josef Vladyka, Petr Mandík, Michal Kubice, Martin Říha, Martin Chalupa, Martin Boček, Pavel Stejskal
BS Braník: Lukáš Matera – Ondřej Mareš, Tomáš Hlaváček, David Průša, Matěj Mráz, Tomáš Robb

BFC Malá Strana – BS Ladronka Praha 1:6 (0:2, 1:3, 0:1)
branky
: 14. Kasl – 5. Bouška, 9. Huráb, 16. Tošovský, 17. Sklenář, 21. Tošovský, 28. Tošovský
ŽK: 18. Kasl
rozhodčí: Kamil Orálek – Alena Radová
BFC Malá Strana: Jan Vařecha, Jakub Hájek, Martin Vošta, Michael Marek, Jan Kasl, Jakub Novák
BS Ladronka Praha: Tomáš Židlický – František Sklenář, Martin Dlouhý, Milan Bouška, Tomáš Huráb, Jakub Tošovský, Richard Vlasák

Beach Polabí Přerov nad Labem – Cinda team 5:4 (2:2, 2:1, 1:1)
branky
: 5. Špůrek, 7. Karel, 23. Jeřábek, 24. Horváth, 26. Karel – 9. Kučera, 11. Klimpl, 22. Klimpl, 25. Kučera
ŽK: Kučera, Kopecký (oba Cinda)
rozhodčí: Kamil Orálek – Alena Radová
Beach Polabí: Pavel Veselý, Jakub Jeřábek, Josef Horváth, Jan Špůrek, Tomáš Karel, Jiří Kotek
Cinda team: Lukáš Krabec – Maroš Klimpl, Luboš Zmrhal, Lukáš Kučera, Patrik Lancz, Martin Kopecký

Tabulka: zde

Střelci:
10 – Martin Boček (BS Bohemians 1905)
8 – David Filinger (BS Bohemians 1905)
5 – Václav Spal (BS Ladronka Praha), Maroš Klimpl (Cinda Team)
4 – František Sklenář, Jakub Tošovský (BS Ladronka Praha)
3 – Martin Dlouhý (BS Ladronka Praha), Martin Říha, Pavel Stejskal (BS Bohemians 1905), Ondřej Koch, Tomáš Karel (Beach Polabí Přerov nad Labem)
2 – Tomáš Huráb, Petr Pleyer (BS Ladronka Praha), Lukáš Kučera (Cinda Team), Matěj Mráz (BS Braník), Dominik Kadlec, David Perl, Jan Vyskočil, Ondřej Camrda (BFC Malá Strana), Josef Vladyka, Michal Kubice (BS Bohemians 1905)

Příští kolo (dohrávané 3. kolo) – 13. června:
Braník BS – Cinda Team
Beach Polabí Přerov nad Labem – BS Ladronka Praha
zápas BS Bohemians 1905 – BFC Malá Strana je přeložen

Čtěte dále:
3. kolo a 4. kolo přeloženo: Počasí přerušilo pokračování pražské ligy
Report z 2. kola: Tři týmy drží plný počet bodů
Report z 1. kola: Malá Strana na úvod zaskočila Braník