Zápas s Portugalskem hodnotí trenér Martin Dlouhý

Jak hodnotíte jako trenéři výkon a výsledek úvodního zápasu na turnaji?

Po naší strastiplné cestě bylo na klucích vidět stále velké spánkové manko. Máme tu naordinován odpočinek. Přesto se nám podařil vstup do zápasu a po skvěle rozehrané první třetině byla na hráčích patrná velká únava, které napomohlo zdejší podnebí s tropickými teplotami a megazkušené a nabité Portugalsko, s kompletní sestavou, včetně legendy tohoto sportu, panem Madjerem (zase se předvedl chlapec). Dnešní zápas byl pro nás jako trenéry příslibem do další práce, kluci si dovolili hrát věci, které nacvičujeme, nebáli se soupeře, ba naopak. Nechci jmenovat, ale konečně nám pomohl i přes obdržených 10 gólů (pozn.: zápas odchytali oba gólmani) brankář Bártl hrou nohama. Svůj výkon pokazil až v úplném závěru utkání, dvěma slepenými brankami v posledních vteřinách utkání. Pozitivum vidíme v předvedené hře, na kterou musíme navázat i výsledkově v následujících zápasech.

V čem jsme za Portugalci zaostávali?

Srovnávat se s Portugalskem zatím ještě nějaký čas nemůžeme. Zaostávali jsme především v herních činnostech, technických dovednostech, jejich zakončení je obdivuhodné. To vše dodává Portugalcům potřebný klid a čas v rozhodování, nás to naopak stojí spoustu sil, tím více chybujeme.

Kde byl klíčový moment, ve kterém se utkání „zlomilo“?

Klíčový moment byl ve druhé třetině, kdy po našich dvou individuálních chybách soupeř lehce odskočil na rozdíl tří branek.

Jaký budou mít hráči před zápasem s Anglií program?

Vzhledem k časovému posunu a stále přítomné únavě je program laděn individuálně na míru každého hráče (využíváme naši oblíbenou fyzioterapeutku Ivču). Dopoledne bude lehký výklus s protažením a příprava na zápas.

Jak vidíš šance našeho mužstva v zápase s Anglií?

Čeká nás dle našeho názoru vyrovnané utkání, které chceme vyhrát a jít do zápasu s Čínou s jednou výhrou.