David Radosta: I druhé místo bylo velká motivace

beach soccer

V českém plážovém fotbale se prosazuje další vysoký hráč. Nástupcem dvojice věží ve složení Martin Boček – Jan Koller by se mohl stát David Radosta (197 cm, na fotce v bílém), odchovanec fotbalové Dukly Praha, který okusil druhou ligu v barvách Vlašimi nebo Kladna. Nyní vedle fotbalu válí i za plážové Juniory ČR, kam si jej vytáhl kapitán české reprezentace Martin Chalupa. Svou premiéru v Superlize ozdobil osmi góly a dočkal se i pozvánky do národního týmu.

V dramatickém závěru Superligy jste uhráli 2. místo. Jak by vyznělo tvé hodnocení posledního zápasu s Plzní?

Zápas s Plzní byl náročný, hrálo se za hustého deště a Plzeň hrála o titul, takže do toho dala určitě všechno. V týmu má několik reprezentantů a na její hře je to znát. Zápas byl po dvě třetiny hodně vyrovnaný, ale v té třetí jsme byli o chloupek lepší. Díky bojovnosti a disciplíně, za což musím kluky z týmu pochválit, jsme zápas otočili.

Byla v týmu velká chuť porazit Plzeň, i když už jste věděli, že titul nezískáte?

Samozřejmě už před zápasem jsme znali výsledek Bohemky a vědeli, že už titul nezískáme, ale i tak jsme chtěli Plzeň porazit. Motivace byla velká, jelikož i druhé místo zaručovalo účast na zimním mezinárodním turnaji v Praze. A mimochodem i slíbený sud piva od Bohemky je motivace sama o sobě

Na které zápasy z letošní sezony budete nejraději vzpomínat?

Já osobně určitě na ty dva největší v Superlize proti Bohemce, se kterou jsme sice 4:6 prohráli, ale vstřelil jsem svůj první hattrick, a proti Plzni, kdy jsme zápas v poslední třetině otočili a odsunuli jí na třetí místo. Taky si určitě rád vzpomenu na svůj premiérový mezinárodní turnaj v Bĕlorusku, kde jsme si zahráli s Íránem, desátým týmem světa.

Jaký je program Juniorů pro zbytek letošního roku? Budete pokračovat v tréninku?

Zápasy v Superlize sice skončily, ale my máme kvalitní tréninky minimálně čtyřikrát týdně s naším ,,kondičním,, trenérem, na nichž trénujeme na další sezóny. Zatím jsme pořád na začátku a je pořád co zlepšovat. Je potřeba makat dál. Pak by být někdo z týmu v nominaci na srpnovou Evropskou ligu do Maďarska. Snad dopadnou i nějaké mezinárodní turnaje v zahraničí, které se zatím řeší. Dál máme s juniorkou v zimě ten zmiňovaný turnaj v Praze, kde budou velmi kvalitní soupeři, takže sezóna pro nás určitě nekončí.