Trenéři po přípravě v Portugalsku. Výborná zkouška před sezonou, říkal kouč Narciso

Ještě jednou se vrátíme k přípravným zápasům mužské reprezentace v Portugalsku. Český národní tým se v minulém týdnu střetl s nejlepším týmem světa, prohrál 3:9 a 1:14. Druhý duel se trenérovi Martinu Bočkovi vůbec nelíbil, při hodnocení krátce po zápase tak byl hodně naštvaný. „Takové výsledky by se nám neměly stávat,“ litoval. A jak přípravu hodnotil slavný portugalský kouč Mário Narciso?

„Sami jste viděli ten výsledek, takže totální výprask. Byla to demolice našeho týmu, pak už jsme trošku odpadli i fyzicky, protože se nám zranil ještě jeden hráč. Museli jsme hrát jen v sedmi lidech. Portugalci na nás střídali tři čtyřky, ale na to se nechci vymlouvat. Předčili nás jasně ve všem, my jsme si bohužel sami dali třeba pět úplně zbytečných gólů, které nás srážejí zbytečně na zem,“ litoval Martin Boček individuálních chyb.

První zápas se každopádně českému trenérovi líbil. Možná tedy až na první třetinu, ve které soupeř nasázel šest gólů. V dalších 24 minutách už ale Češi s hvězdami srovnali krok, zbytek zápasu skončil 3:3. „Dvě třetiny jsme hráli docela dobře,“ přikyvoval Martin Boček.

Co přípravný dvojzápas se světovými jedničkami celkově ukázal? „Že je před námi ještě obrovský kus práce,“ načal Martin Boček odpověď. „Portugalci jsou samozřejmě mistři světa, jsou to fakt nejlepší hráči, co hrají plážák. Ale chtěli jsme si zkusit nějaké výjezdy s gólmanem a ani to se nám nedařilo aplikovat tady v přátelácích.“

Český trenér je zároveň rád, že z obou zápasů jsou skvělé záznamy od portugalské federace. „Můžeme se na to podívat na videu a z toho materiálu trošku něco čerpat. Hodně hrát s gólmanem a říkám: trénovat, trénovat, trénovat. A zkusit zapomenout na tenhle nepovedený výsledek,“ dodal.

Přátelské zápasy zhodnotil i zkušený portugalský trenér Mário Narciso. „Pro nás to byla výborná zkouška před nadcházející sezonou. Soupeř byl oslabený, nemohl tolik střídat, ale dokud zvládal fyzicky, bylo to dobré utkání. Jsem rád, že jsme si mohli vyzkoušet herní situace a dali krásné góly,“ liboval si 69letý bard, který vede portugalský národní tým už od roku 2013.

Česká reprezentace nyní pokračuje v přípravě na nový ročník. Už za pár týdnů, na konci dubna se představí v evropské kvalifikaci na mistrovství světa, která se odehraje na Kanárských ostrovech.